javlist

APS

17/11/2015 at 13:41

webadmin

Aprenentatge Per Servei

 

Una activitat complexa que integra el servei a la comunitat amb l’aprenentatge de continguts, competències, habilitats o valors. En l’APS es fonen intencionalitat pedagògica i intencionalitat solidària. És una proposta innovadora que parteix d’elements tan coneguts com el servei voluntari a la comunitat i l’adquisició d’aprenentatges.

L’aprenentatge servei és una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat en el qual els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo.

L’aprenentatge servei és, doncs, un projecte educatiu amb utilitat social.

La relació circular que s’estableix entre l’aprenentatge i el servei genera una nova realitat que intensifica els efectes de cada un per separat. L’aprenentatge millora el servei a la comunitat, perquè aquest guanya en qualitat, i el servei dóna sentit a l’aprenentatge,perquè allò que s’aprèn es pot transferir a la realitat en forma d’acció.

EXPERIÈNCIES:

Curs 2015-2016. PRÉSTEC DOMICILIARI PER A PERSONES EN SITUACIÓ DE DEPENDÈNCIA

L’alumnat de segon curs del CFGM d’Atenció a Persones en situació de Dependència de l’Institut Montsià d’Amposta realitza un projecte innovador d’Aprenentatge per Servei anomenat Préstec Domiciliari que consisteix en apropar la biblioteca municipal Sebastià Juan Arbó d’Amposta als ciutadans i en realitzar activitats d’animació grupal.Aquí teniu l’enllaç de l’experiència.